Beszéljünk! ➜

Helyi SEO

Mi az a helyi SEO?

A helyi SEO vagy más néven lokális SEO azok számára (is) fontos akik környékbeli ügyfeleiknek szeretnék a szolgáltatásukat ajánlani. Leegyszerűsítve például a autószerelőt keresel szegeden, akkor a keresőbe valami hasonlót fogsz beírni: “autószerelő Szeged” vagy ha éppen helyi vállalkozások számára szeretnél SEO szolgáltatás értékesíteni, akkor például a “keresőoptimalizálás Szeged” vagy “SEO Szeged” kulcsszavakat fogod használni az optimalizálás során.

Helyi vállalkozás, helyi SEO

A lényeg, hogy a kulcsszóban is szerepeljen a szolgáltatásod és a szolgáltatás helye, lokalizációja. Így érheted el keresőoptimalizálással a környezetedben lévő potenciális ügyfeleket. Ez különösen hasznos ha olyan szolgáltatást nyújtasz ami helyhez kötött. Például az autószerelő, hiszen a műhelye az adott városban található, ezért nyilvánvalóan olyan ügyfeleknek tud segíteni akik maguk is az adott városban laknak.

Lokális keresőoptimalizálás

Más esetben megcélozhatsz más lokációkat is. Vannak olyan vállalkozások, akik kifejezetten külföldi, egy adott országban élő célcsoportot szeretnének elérni. Ilyenkor nekik az adott hely lokalizációját érdemes megcélozni. Tehát ezért hasznos és fontos a helyi SEO

Google My Business

Egy másik hasznos dolog ezzel kapcsolatban a Google My Business használata. Ez teljesen ingyenes, mégis segít a vállalkozásod, szolgáltatásod a “térképre helyezni”. Ha regisztrálsz egy GMB fiókot, akkor automatikusan bekerülsz a Google adatbázisába, mint helyi vállalkozás. Ilyenkor ha rákeresnek a vállalkozásodra, akkor lehetőség nyílik arra, hogy a találati lista oldalsó sávjában megjelenjen a vállalkozásod és az érdeklődők akár útvonalat is tervezhetnek hozzád, hogy biztosan célba találjanak a Google Maps segítségével. Ennek a menetéről egy blogbejegyzésben írok részletesebben. Természetesen ennek kivitelezésében is tudok segíteni.

Ha szeretnéd felpörgetni az oldalad a keresőkben:

Nincs más dolgod, mint felvenni velem a kapcsolatot! Visszahívlak amilyen gyorsan csak lehet...
Írok neked ➜