Miért jobb a SEO mint a fizetett hirdetés?

A keresőoptimalizálás (SEO) és a fizetett hirdetések (PPC) mindkettő hasznos eszközök a weboldal forgalmának és üzleti eredményeinek növelésére, de van néhány alapvető különbség a két stratégia között.

Az egyik legfontosabb különbség, hogy a SEO organikus forgalmat generál, míg a PPC fizetett forgalmat. Az organikus forgalom azt jelenti, hogy az emberek természetesen találtak rá a weboldalra a keresőmotorokban, míg a fizetett forgalom azt jelenti, hogy a weboldal tulajdonosa fizetett egy hirdetést a keresőmotorban való megjelenésért. Az organikus forgalom sokkal értékesebb, mert az emberek általában jobban megbíznak a természetes eredményekben, mint a fizetett hirdetésekben.

Egy másik nagy különbség, hogy a SEO hosszú távú eredményeket hoz, míg a PPC rövid távú eredményeket hoz. A SEO-val elérhető pozíciók a keresőmotorokban hosszú távon fenntarthatók, ami segít a forgalom fenntartásában és növelésében, míg a PPC hirdetések csak addig futnak, amíg a weboldal tulajdonosa fizet értük.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a PPC hirdetések általában drágábbak, mint a SEO. A PPC hirdetések ára függ a hirdetésre kattintók számától, ami azt jelenti, hogy minél több forgalmat generál a hirdetés, annál többet kell fizetni érte. A SEO-val elérhető pozíciók a keresőmotorokban viszont ingyenesek.

Összefoglalva:

A SEO és a PPC mindkettő hasznos eszközök a weboldal forgalmának és üzleti eredményeinek növelésére, de a SEO hosszú távú eredményeket hoz, alacsonyabb költségű és organikus forgalmat generál, míg a PPC rövid távú eredményi.

Vissza a Blogra