Beszéljünk! ➜

Weboldal navigáció

Hogyan köti össze egy webhely a weboldalait, hogy segítse a látogatókat a webhelyen való navigálásban. A webhelyen való navigáció többféle formában érhető el, többek között:

Fő navigáció: A főbb témák vagy témák, amelyekre webhelye összpontosít. Például a RankShock-on a fő navigációnk a keresőoptimalizálásból, a hírekből, a PPC-ből, a tartalomból és a közösségi oldalakból áll.
Másodlagos navigáció: A fő navigációhoz kapcsolódó témák. Például a RankShock-on a másodlagos navigáció webináriumokra, podcastokra, útmutatókra, SEJ-csúcsra és más témákra mutató hivatkozásokat tartalmaz.
Lábléc-navigáció: Ez általában olyan oldalakra mutató hivatkozásokat tartalmaz, amelyek fontos információs forrásokat tartalmaznak egy márkáról vagy vállalkozásról. Ezek az oldalak általában nem fontosak a rangsorolás szempontjából. Például a RankShock láblécében található navigációs hivatkozások a Rólunk oldalunkra, az adatvédelmi szabályzatunkra és a különböző közösségi profiljainkra mutatnak.
Kapcsolódó linkek: Ez a terület általában a jobb oldali sávban vagy a tartalom alatt jelenik meg. Lehet, hogy „Legnépszerűbb”, „Legolvasottabb” vagy „Most felkapott”.
Tartalmi hivatkozások: A fő tartalomban (pl. cikkekben, céloldalakon) megjelenő linkek.
Breadcrumb-navigáció: Ez a típus kevésbé népszerű, mint korábban. Lényegében minden weboldal egy „nyomvonalat” mutat, amely segít gyorsan megmondani a látogatóknak, hogy hol tartózkodnak a webhelyen. Például: Kezdőlap > SEO > Linképítés > Mi az a webhely-navigáció?
Más néven: belső hivatkozások (vagy belső linkelés), webhely-architektúra

Vissza
Forrás: Search Engine Journal

Ha szeretnéd felpörgetni az oldalad a keresőkben:

Nincs más dolgod, mint felvenni velem a kapcsolatot! Visszahívlak amilyen gyorsan csak lehet...
Írok neked ➜